Lay-out van een pagina aanpassen

In dit artikel lees je hoe per pagina of voor je hele website de lay-out kunt wijzigen.

Andere termen die je kunt tegenkomen voor 'lay-out' zijn: userinterface, template of sjabloon.

De lay-out bevat de structuur en de opmaak van pagina-inhoud (teksten, foto's, ...). Een lay-out bevat één of meerdere varianten. De structuur en de opmaak van de pagina-inhoud kan per variant anders zijn.

Standaard wordt de lay-out van een pagina overgenomen van de bovenliggende categorie of van de site-instellingen. Op het hoogste niveau (de site) stel je de meest gebruikte variant in. Dit voorkomt dat je bij iedere nieuwe pagina de lay-out moet instellen.

Onder dit niveau kun je per pagina varieren in andere varianten van de lay-out.

Lay-out aanpassen

1. Selecteer de pagina waarvoor je de lay-out wilt aanpassen
  2. Klik op Bewerk

Indien je de lay-out van de hele site wilt aanpassen, dan selecteer je de Site bovenaan de pagina-boom.

Lay-out aanpassen
  1. Selecteer het tabblad Geavanceerd
  2. Onder User interface klik je op Wijzig...

Je ziet nu het scherm met de beschikbare lay-outs in je implementatie.

1. Door met je muis over de verschillende varianten te gaan, krijg je aan de linkerkant een voorvertoning van de geselecteerde variant
  2. Selecteer de variant die je wil gebruiken door er op te klikken
  3. Klik op Opslaan om de wijzigingen te bewaren