Video publiceren

In dit artikel lees je hoe je een video publiceert op een webpagina.

Integratie met Youtube

Binnen CMS heb je de mogelijkheid om Youtube-video's te publiceren op een pagina binnen je website. Je kunt zowel publieke video's als video's van een eigen (niet-publiek) account publiceren.

Video publiceren

Om een video te publiceren op je website, moet deze reeds geüpload zijn bij Youtube. (Lees hier hoe je dat doet op een eigen eigen Youtube-account)

1. Maak een nieuw artikel van het type 'Standaard artikel'
  2. Klik op het Video-icoon
Video publiceren
  1. Het scherm dat je nu ziet, bestaat uit verschillende onderdelen:
    1. Zoekveld: hierin kan je zoeken op tekst of op basis van een ID van een bepaalde video
    2. Zoekopties: selecteer hier of je op het publieke 'domein' van Youtube wilt zoeken of op (een van je) eigen account(s)
      Je kunt hier direct een account toevoegen als deze nog niet is gelinkt, zodat je onmiddelijk toegang hebt tot de video's binnen dat account
    3. Zoekresultaten: hier verschijnen de zoekresultaten op basis van je zoekopdracht of video's gekoppeld aan je account
    4. Video-opties: na selectie van een bepaalde video, kan je hier de nodige opties instellen voor weergave op je website
  2. Selecteer de video naar keuze en klik op Invoegen
  1. De video is nu ingevoegd in je artikel. Je krijgt hier een soort 'preview' te zien. De echte video verschijnt enkel op je pagina nadat je het artikel hebt gepubliceerd

Tip: om de video bij te werken nadat je hem hebt ingevoegd, klik je op de video en vervolgens terug op het video-icoon.