Facturatieregels in abonnementen

Dit artikel beschrijft hoe je kortingen toekent aan relaties of relatiegroepen door gebruik te maken van facturatie regels.

Het gebruik van facturatieregels

Facturatieregels geven aan onder welke voorwaarden een bepaalde regel toegepast moet worden op een factuur. Een aantal voorbeelden van toepassingen van facturatieregels:

- Een Relatie die lidmaatschap A al heeft, krijgt 50% korting op de abonnementsprijs van lidmaatschap B.

- Een Relatie die niet met automatische incasso betaalt, moet een kleine toeslag betalen van 3,50 euro.

- Relaties die wél met automatische incasso betalen krijgen 2 euro korting.

Een nieuwe regel toevoegen

Ga naar Memberships > Instellingen > Regels

Klik  op Regel toevoegen.

Vervolgens zie je dit scherm:

Stel de gewenste eigenschappen in en klik op 'Opslaan'. In het voorbeeld hierboven krijgen alle Relaties die niet via automatische incasso betalen een toeslag van 2 euro. Deze regel wordt direct met de abonnementsprijs verrekend en gaat vanaf het eerste abonnement in.

Na het aanmaken van de regel is deze onmiddellijk actief en wordt deze toegepast bij het genereren van de facturen.