Afspraken beheren

In dit artikel lees je hoe je afspraken kunt toevoegen en beheren.

Een Afspraak (incasso mandaat) is een goedkeuring tot incasseren. In de Afspraak leg je de gegevens van de Incassant (jouw organisatie) en de debiteur (je donateur) vast.

Een Afspraak bepaalt niet hoeveel en hoe vaak er geïncasseerd mag worden. Dit leg je namelijk vast in een Toezegging.

Afspraak toevoegen

Incasso mandaten zijn een belangrijk onderdeel van een automatische incasso. Het mandaat bepaalt de afspraak tussen de debiteur en de incassant. Om een nieuwe afspraak toe te voegen, heb je onderstaande gegevens nodig:

• Incassant
  • Type (Doorlopend of éénmalig)
  • Debiteur
  • Bankrekening
  • Rekeninghouder
  • Mandaatnummer
  • Datum van ondertekening
  1. Ga naar Finance > Direct Debit
  2. Klik op Afspraken
  3. Klik op Afspraak toevoegen
  4. Vul de (verplichte) velden aan en klik op 'Opslaan'

Als je gebruikt maakt van een online donatieformulier, wordt de Afspraak automatisch toegevoegd nadat het donatieformulier is verstuurd.

Afspraken beheren

Een afspraak kan gewijzigd of verwijderd worden door op het vergrootglas te klikken aan de rechterkant.