Gepersonaliseerde links vanuit Mailings

In dit artikel lees je hoe je een gepersonaliseerde link in een mailing (nieuwsbrief) kunt opnemen. Met een gepersonaliseerde link worden ontvangers van je mailing automatisch ingelogd op je website.

Toepassingen automatisch inloggen

Er zijn verschillende voorbeelden te bedenken waarbij je wilt dat, wanneer de ontvanger van je mailing op een link klikt, hij direct is ingelogd.

• Als je nieuw geïmporteerde gebruikers een mailing stuurt, zodat ze hun wachtwoord kunnen instellen
  • Een mailing waarin je aan gebruikers vraagt om hun gegevens te controleren
  • Een mailing met een call-to-action waarvoor de ontvanger eerst moet inloggen op de website. Bijvoorbeeld inschrijven voor een event.

Afhankelijk van de gewenste uitkomst zijn hier verschillende oplossingen voor:

1. Je kunt Veldcodes inrichten die verwijzen naar een Profielformulier. Dit gebruik je bij de eerste twee voorbeelden.
  2. Je kunt elke link voorzien van de token ~autologin~. Dit pas je toe bij het derde voorbeeld en in andere situaties waar je niet linkt naar een profielformulier.

Voorwaarden voor autologin-opties

• Ontvangers moeten een gebruiker zijn in CRM. Ze hebben dan een account met gebruikersnaam en wachtwoord (accountgegevens hoeven niet bekend te zijn bij de ontvanger).
  • De autologin-opties werken enkel als de mailing effectief is verzonden. Je kan dit niet testen door een testmail te versturen.

1. Veldcode voor profielformulier.

In Mailings kun je onder Instellingen > Profiel/uitschrijven eigen Veldcodes inrichten. Aan een Veldcode kun je vervolgens een profielformulier koppelen.

Dient je nieuwe Veldcode als een uitschrijflink? Selecteer dan 'Ja' bij 'Update ontvanger-status na profielwijziging'. Het opslaan van het profielformulier wordt dan in de statistieken meegenomen als een uitschrijving.

Op het Veldcode kun je één of meer regels toevoegen om aan te geven welk profielformulier aan specifieke relatiecollecties moet worden getoond.

Tip

• Indien regels voor verschillende veldcodes elkaar overlappen (een relatie kan voldoen aan een regel voor meer dan één veldcode), gebruik dan verschillende formulieren. Het systeem gebruikt het formulier van de eerste regel die voldoet.
  • Alleen indien een mailing naar een selectie is verzonden wordt de statusupdate tbv. statistieken toegepast. Dus niet als de mailing is verzonden aan een groep of losse relaties.
  • Statistieken worden elke 15 minuten bijgewerkt.

Voorbeeld van overlappende regels

Stel, je gebruikt de veldcodes uitschrijven en update_profiel

De veldcode uitschrijven heeft als conditie:
`WAAR` als relatie zit in een van deze relatiecollecties: collectie A, collectie B

De veldcode update_profiel heeft als conditie:
`WAAR` als de relatie zit in een van deze relatiecollecties: collectie A, collectie C

In beide regels wordt gekeken naar collectie A. Ze kunnen dus beide `WAAR` zijn.