Actie koppelen vanuit registratieformulier

In dit artikel lees je hoe je een actie kunt koppelen aan een registratie vanuit de website. Op deze manier kun je zien welke actie er voor heeft gezorgd dat een Relatie zich heeft geregistreerd.

Een nieuwe Relatie kan zich aanmelden via een registratieformulier op de website. Als dit registratieformulier gekoppeld is aan een actie, kun je bij het veld "Binnengekomen via actie" zien welke actie heeft geleid tot het registeren van de relatie. Dit kan je inzicht geven in welke actie succesvol is voor het registreren van nieuwe Relaties.

• Richt een registratieformulier in.
  • Maak een actie.
  • Maak een pagina waar je het registratieformulier aan wilt koppelen.
  • Voeg een nieuw artikel toe aan de pagina en kies bij artikelsoort 'Registratieformulier'.
  • Kies nu het registratieformulier wat je bij stap 1 hebt gemaakt. Onder 'Engagement' kun je een actie kiezen die standaard gebruikt moet worden.
    Er kan een actie meegegeven worden via de url, bijvoorbeeld "https://domeinnaam.nl/alias/actieId=[id]". Als er in de url geen actie is meegegeven,  wordt de actie die hier gekozen is gebruikt.
  • Klik op 'Volgende' en vul de velden van je artikel verder in.