Eén artikel koppelen op meerdere pagina's

In dit artikel leer je hoe je één artikel kan koppelen op meerdere pagina's. We noemen dit Herkoppelen. Het voordeel hiervan is dat je het artikel in kwestie maar één keer hoeft aan te maken en onderhouden en het ziet er overal exact hetzelfde uit.

Herkoppelen kun je doen op twee manieren:

Een bestaand artikel koppelen

1. Ga naar de pagina waar je het bestaande artikel wilt koppelen.
  2. Klik op de knop Koppel een bestaand artikel op de container in kwestie
  3. Er verschijnt een pop up
  4. Kies een inhoudcontainer (een plek op de pagina) waar je het artikel wilt plaatsen
  5. Selecteer het artikel
  6. Het artikel is nu gekoppeld

Sleep het artikel naar de doelpagina

Het volgende proces werkt alleen op een Windows & Mac omgeving:

1. Ga naar een pagina waar het artikel reeds gekoppeld is.
  2. Sleep het artikel naar de pagina waar je het bijkomend wilt koppelen en druk tijdens het slepen op de CTRL-toets (er verschijnt een groen plusje verschijnt bij de muiscursor ).
  3. Laat het los op de pagina naar keuze en selecteer de gewenste container waarin je het artikel wil plaatsen.
  4. Het artikel is nu gekoppeld.
Sleep het artikel naar de doelpagina

Na het herkoppelen

Een bestaand artikel koppelen

Na het herkoppelen verschijnt er een getal achter het artikel, waaruit blijkt hoe vaak het artikel gekoppeld is. In het geval hierboven is dat 2x: één keer op de pagina waarop je nu kijkt en op een andere pagina.

Om te zien op welke pagina's het artikel gekoppeld is, kun je op het ontkoppel-icoontje klikken (zie afbeelding hieronder). In de pop-up waarmee je het artikel kunt ontkoppelen / verwijderen, staat een overzicht van alle plekken waar het artikel gekoppeld staat. Elke wijziging aan het artikel, aan bijvoorbeeld de titel, tekst of publicatie-status, zal op al deze plekken zichtbaar zijn. Erg handig voor bijvoorbeeld een artikel met  gegevens die regelmatig kunnen veranderen, zoals adres- of contactgegevens.

Een andere manier om je artikelen op meerdere plekken weer te geven is door te kopiëren. In dit artikel leggen we je meer uit over het verschil tussen kopiëren en herkoppelen.