Relatielijst maken

Dit artikel beschrijft hoe je een relatielijst maakt in het CRM. Een relatielijst is een lijst waarop een bepaalde zoekopdracht van toepassing is.

Wat kan ik met een relatielijst?

Er zijn verschillende toepassingen voor een relatielijst. Enkele voorbeelden:

• Je hebt de resultaten van een bepaalde zoekopdracht regelmatig nodig. Bijvoorbeeld iedereen met een openstaande factuur
  • Je wil een lijst van relaties delen met een collega
  • Je wil een lijst met specifieke kolommen zodat je de relevante informatie meteen op je scherm hebt staan zonder dat je telkens moet doorklikken naar de relatiekaart
  • Je wil relaties weergeven op de website. Bijvoorbeeld de leden van een werkgroep
  • Je wil een gedeelte van de website afschermen voor bepaalde relaties

Hoe maak ik een relatielijst?

1. Ga in het CRM naar Relaties
  2. Geef d.m.v. een zoekfilter aan waar de relaties aan moeten voldoen. Je kan ook een nieuwe lijst maken van alle relaties, als je bijvoorbeeld een lijst wil van alle relaties met aangepaste kolommen
  3. Klik op Lijst-eigenschappen
  4. Selecteer Deze lijst als nieuwe lijst opslaan
  1. Geef de lijst een naam
  2. Klik op Opslaan

Acties bij een relatielijst

Door in een relatielijst te klikken op Lijst-eigenschappen kan je een aantal acties uitvoeren:

• Je kan de lijst publiek (of privé) maken - hiermee deel je de lijst wel/niet met iedereen die toegang heeft tot de weergave in het CRM waar de lijst onder is aangemaakt
  • Via Lijst-eigenschappen kan je de naam en sortering van de lijst aanpassen
  • Wil je de basis-zoekopdracht, waarop de lijst is gebaseerd, aanpassen? Dat kan via Laad oorspronkelijke definitie
  • Via Kolombeheer pas je de kolommen aan van de lijst
  • En met Beheer snelzoeken pas je de velden aan van het snelzoekveld bovenaan de lijst