Relatielijst maken

In dit artikel lees je hoe je gesegmenteerde groep relatie kunt vastleggen in een Relatielijst.

Toepassingen van Relatielijsten

Er zijn verschillende toepassingen voor een relatielijst. Enkele voorbeelden:

• Je hebt de resultaten van een bepaalde zoekopdracht regelmatig nodig. Bijvoorbeeld iedereen met een openstaande factuur
  • Je wil een lijst van relaties delen met een collega
  • Je wil een lijst met specifieke kolommen zodat je de relevante informatie meteen op je scherm hebt staan zonder dat je telkens moet doorklikken naar de relatiekaart
  • Je wil relaties weergeven op de website. Bijvoorbeeld de leden van een werkgroep
  • Je wil een gedeelte van de website afschermen voor bepaalde relaties

Hoe maak ik een relatielijst?

1. Ga in het CRM naar Relaties
  2. Geef d.m.v. een zoekfilter aan waar de relaties aan moeten voldoen. Je kan ook een nieuwe lijst maken van alle relaties, als je bijvoorbeeld een lijst wil van alle relaties met aangepaste kolommen
  3. Klik op Lijst-eigenschappen
  4. Selecteer Deze lijst als nieuwe lijst opslaan
  1. Geef de lijst een naam
  2. Klik op Opslaan

Bestaande relatielijst wijzigen

Het wijzigen van het oorspronkelijke zoekfilter achter het relatiefilter doe je als volgt:

• Klik in een geopende relatielijst op Lijst-eigenschappen.
  • Kies de optie Laad oorspronkelijke definitie
  • Pas het zoekfilter aan tot je de gewenste uitkomst hebt
  • Klik op Opslaan naar deze lijst via Lijst-eigenschappen

Instellingen van een relatielijst

Voor iedere relatielijst kun je eigenschappen individueel instellen.

Klik in een geopende relatielijst op Lijst-eigenschappen. Je ziet dan een dropdown-menu met de volgende opties.

• Je kunt de lijst publiek (of privé) maken - hiermee deel je de lijst wel/niet met iedereen die toegang heeft tot de weergave in het CRM waar de lijst onder is aangemaakt
  • Via Lijst-eigenschappen kun je de naam en sortering van de lijst aanpassen
  • Via Kolombeheer pas je de kolommen aan van de lijst
  • En met Beheer snelzoeken selecteer je de velden waarop in het snelzoekveld, bovenaan het venster, gezocht moet worden.