Handmatig een factuuropdracht aanmaken

Een factuuropdracht is de voorloper van een factuur: in een factuuropdracht worden alle 'ingrediënten' verzameld die nodig zijn om een factuur te kunnen maken. In dit artikel leggen we je uit hoe je handmatig een factuuropdracht aanmaakt.

Facturen voor Abonnementen hoef je niet handmatig aan te maken. Deze kun je in het product zelf met een paar drukken op de knop laten maken. Lees meer over Hoe factureer ik abonnementen?

Een Factuuropdracht aanmaken

Ga naar Finance > Invoices > [de gewenste administratie] . Je komt dan in onderstaand scherm terecht.

Als er geen factuuropdrachten zijn gevonden, klik je op 'een nieuwe factuuropdracht' om er één aan te maken.

Als je al wel factuuropdrachten zijn gevonden, klik dan op de knop 'Voeg factuuropdracht toe'.

Vervolgens vul je de velden van de nieuwe opdracht in

• Administratie: indien er meerdere administraties beschikbaar zijn, selecteer je hier de juiste administratie.
  • Debiteur: selecteer een Relatie die de factuur dient te betalen
  • Referentie: voer optioneel de referentie in die op de factuur moeten verschijnen

Vervolgens kan je opdrachtregels toevoegen aan de factuuropdracht. Zodra je de omschrijving en het bedrag van een lijn hebt ingevuld, verschijnt er een nieuwe lijn. Je kunt per opdrachtregel het BTW-tarief aanpassen.

Klik op Opslaan als je klaar bent met het invoeren van de opdracht.

Om van deze factuuropdracht een factuur te maken, lees je verder bij Facturen genereren van factuuropdrachten