Transacties importeren (how-to)

• Download bij je bank de banktransacties. Procurios ondersteund de volgende formaten:
    (Informeer bij je bank welke formaten ondersteund worden door uw bank)
    • CAMT.053 (aanbevolen): Dit bestand bevat dagafschriften in XML formaat. De specificaties zijn vastgelegd op Europees niveau. Download de variant _zonder_ batch details.
    • MT940: Dit bestand bevat dagafschriften in tekstformaat.
  • Ga naar het hoofdscherm van Transacties
  • Klik op Importeer Transacties (1)

Het formaat bankbestand dat je inleest in Procurios is ook het formaat dat wordt geëxporteerd t.b.v. je boekhoudpakket. Dit kun je niet tijdens dit proces wijzigen.

• Selecteer het transactiebestand op je lokale schijf.
  • Klik op Import. Het bestand wordt nu ingelezen en zover mogelijk automatische verwerkt.

Het automatisch verwerken betekent dat de betalingstransacties worden gematched aan bekende facturen of toezeggingen binnen Procurios. In geval van een factuur wordt deze matchin gedaan op basis van bedrag en factuurnummer. Als een matching lukt, wordt de betaling aan een factuur of toezegging gekoppeld en wordt de betaling op 'verwerkt' gezet.

Zodra de automatisch verwerking achter de rug is, kun je starten met het verwerken van de individuele transacties.