Betaalmethode iDEAL v3 toevoegen

In dit artikel lees je hoe je de betaalmethoden iDEAL v3 configureert binnen Procurios

Instellen van de juiste systeeminstellingen

Ga hiervoor naar Platform (Systeem) / Payment methods (Betaalmethoden) en kies voor ‘Betaalmethode toevoegen’.
Vul tenminste de verplichte velden in.

Configuratie - iDEAL v3

• De Acceptant ID ontvang je van je betaalprovider/bank.
  • De Sub ID hangt af van de inrichting bij je bank. Heb je daar geen sub id ingericht, dan laat je deze leeg.
  • Het Private-key password kun je zelf bedenken, maar mag je niet meer wijzigen nadat dit veld eenmaal is ingesteld.

Testconfiguratie

Je bank zal waarschijnlijk vereisen dat je de verbinding in een testomgeving of testmodus uitvoert, voordat ze accepteren dat je dit in 'productie' doet.

• Selecteer daarvoor bij het configureren van een nieuwe betaalmethode: 'Dit account in testmodus gebruiken'.
  • Klik op Toevoegen
  • Op de achtergrond wordt nu een certificaat gecreëerd. Dit certificaat zorgt voor de versleuteling van de data tussen de bank en Procurios.
  • Vraag via een ticket dit iDEAL v3-certificaat op. Zodra je dit hebt ontvangen kun je hem uploaden binnen het iDEAL-account van je bank:
    • Als je bank een afzonderlijke test-omgeving heeft doe je de upload in deze test-omgeving.
    • Als je bank een test-modus gebruikt (je kunt dan binnen eenzelfde account switchen tussen test- en productiemodus) schakel je de test-modus in.
  • Open de iDEAL-betaalmethode binnen Procurios en klik op 'Deze betaalmethode testen'
  • Klik nu op Testen
  • Procurios stuurt dan een test-bericht naar je bank en geeft vervolgens aan of de test geslaagd is of niet
  • Als de test geslaagd is vink je de optie 'Dit account in testmodus gebruiken' bij de Ideal-betaalmethode binnen Procurios weer uit.
  • Zodra dit gelukt is kun je de verbinding tot stand brengen in productie-omgeving of productie-modus.
    • Als je bank een afzonderlijke test-omgeving heeft doe je de upload van je Ideal-certificaat nu nogmaals in de productieomgeving.
    • Als je bank een test-modus gebruikt schakel je de test-modus uit, zodat je in productie-modus werkt.