Wat is een iframe-site?

Als je content vanuit het Procurios CMS op je externe website wilt plaatsen, doe je dat door middel van een iframe. Op de externe website wordt als het ware een venster gemaakt waarbinnen je een pagina van een andere website toont. Lees hier meer over Content uit Procurios op externe website plaatsen

We raden aan om binnen CMS van Procurios gebruik te maken van een iframe-site. In feite is een iframe-site niets anders dan een 'gewone' frontend site: Je kunt er pagina's en artikelen in plaatsen en er een userinterface aan koppelen. Toch verschilt een iframe-site op enkele punten van een gewone frontend site:

• Binnen de website-instellingen is deze optie aanwezig: 'Toon deze site niet in frames (Beveilig site voor clickjacking)'. Waar deze voor frontend sites meestal is geselecteerd, is dat voor een iframe-site uiteraard niet het geval.
  • Een iframe-site heeft meestal een heel eenvoudige userinterface, waarbij eigenlijk alleen het lettertype, de lettergrootte, en kleurstelling zijn bepaald, en de marges (witruimte) rondom worden weggelaten. Dus geen navigatie, header of footer e.d. Deze onderdelen zijn namelijk allemaal al aanwezig in de externe website zelf.