Automatisch uitloggen / sessie lifetime

In het CMS kun je een maximale sessieduur instellen. Dit kan worden gebruikt om een actieve browsersessie automatisch te beëindigen na de ingestelde tijd. 

Automatisch uitloggen instellen

Instellen

  • Log in als beheerder en ga via het menu naar CMS > Manage > Sites & domains
  • Bewerk de website waarvan je de sessie wilt instellen. 
  • Zoek naar het label "Levensduur" en stel dat in. Standaard staat dit ingesteld op 1 maand. 
  • Klik op "Opslaan"

De werking van automatisch inloggen

Werking

Bij het inloggen worden twee tijden opgeslagen bij de sessie:

  • Nu + sessieduur (bijvoorbeeld 12.00 uur + 3 uur, dus 15 uur)
  • Nu + 1/2 * sessieduur (bijvoorbeeld 12.00 uur + 1,5 uur,  dus 13.30 uur)

Vervolgens wordt ieder request gecontroleerd of we nog voor het einde van de sessie zijn. Als dat zo is en we zijn over de helft van de sessie dan wordt de sessie ververst. De twee tijden worden dan opnieuw opgeslagen.

In de praktijk betekent dat dus de sessie effectief maar de helft van de sessieduur is, zolang je alleen in de eerste helft van die periode requests doet.

Een sessie tijd van 2 uur betekent dus dat je effectief na minimaal 1 en maximaal 2 uur aan inactiviteit wordt uitgelogd.

    Tags:
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Mogelijk gemaakt door Zendesk