Gebruiker kan niet inloggen

In dit artikel lees je hoe je problemen oplost wanneer iemand niet kan inloggen op de backend of de frontend van je CRM-omgeving.

Als iemand niet kan inloggen krijgt hij de volgende melding 'Het is niet mogelijk om in te loggen met de ingevulde gegevens.'

Dit kan het volgende betekenen:

1. De gebruiker voert een verkeerd wachtwoord in
  2. De gebruiker gebruikt een verkeerd gebruikersnaam*
  3. De gebruiker heeft geen toegang

Bij een Backendgebruiker kan bovendien aan de hand zijn dat hij wel kan inloggen, maar dat hij 'niets ziet' in het Platform. In dat geval ligt het probleem in het feit dat de gebruiker geen Gebruikersrol heeft.
Hij kan dan wel inloggen, maar 'mag' nog niks. Lees hoe je dat kunt oplossen in Hoe maak ik een Backend gebruiker aan?

Een gebruikersnaam is meestal een e-mailadres. Het kan anders zijn als dit voor jou klantomgeving anders is ingericht.

De oplossingen per 'probleem' zijn als volgt:

Verkeerd wachtwoord

Laat de gebruiker op de link 'wachtwoord vergeten?' klikken. Hij moet dan zijn gebruikersnaam invullen en krijgt dan een e-mail met een activatielink. Daarmee kan hij een nieuw wachtwoord invoeren.

Als superuser kun je onder Backendgebruikers ook het wachtwoord van een relatie resetten. In dat geval krijgt de gebruiker eenzelfde e-mail met activatielink.

Verkeerde gebruikersnaam

Je kunt de juiste gebruikersnaam doorgeven zoals deze op de relatiekaart staat, of deze te wijzigen in het door de klant gewenste e-mailadres*. Dit is het e-mailadres dat als 'primair adres' is ingesteld of een specifiek gebruikersnaam.

Afhankelijk van de gevoeligheid van de (persoonlijke) data die je beheert kan het wijzigen van een gebruikersnaam/e-mailadres op verzoek van de relatie fraude-gevoelig zijn. Weet je bijvoorbeeld zeker dat je spreekt met de rechtmatig persoon? Een kwaadwillend persoon zou hier misbruik van kunnen maken. Het is daarom aan te raden om hier als organisatie duidelijk beleid op te hebben, zodat er één lijn wordt getrokken.

Geen toegang

De betreffende relatie moet zijn aangemerkt als gebruiker in het CRM.

Zoek de relatie op in de weergave Backendgebruikers. Je ziet dan dat de optie Deze relatie kan inloggen is aangevinkt. Als dat niet het geval is maak je hem gebruiker via de actiebutton.