Openstaande abonnements-factuur incasseren (how to)

In dit artikel lees je hoe je een open factuur t.b.v. van een abonnement met terugwerkende kracht kunt incasseren.

Een abonnee (of lid) kan een incasso-machtiging afgeven voor een factuur die reeds gefactureerd is.
Uitgangspunt van deze how-to is dat de factuur nog niet incasseerbaar is. De knop 'Genereer automatische incasso-opdrachten' zal in dit geval nog niets opleveren.

Als je deze facturen met alsnog wilt incasseren, dan doe je dat als volgt:

Maak incasso-afspraak aan voor abonnement

• Open het betreffende abonnement en klik op 'Abonnement wijzigen'.
  • Maak onder de sectie Finance een Incasso-afspraak aan (1).
  • Selecteer Koppel deze automatische incasso-afspraak aan factuur xxxxx. (2)
    (Kies hier alleen voor als de debiteur niet zelf het openstaande bedrag gaat overmaken)
  • Sla de wijziging op

Genereer automatische incasso-opdrachten

• Ga terug naar Finance > Invoices > Open facturen
  • Klik op Genereer automatische incasso-opdrachten

De incasseerbare facturen zijn nu ook terug te vinden onder Finance > Direct Debit, waar je een incasso-batch kunt maken t.b.v. de bank.

Lees verder over Het incassoproces (how-to)