Openstaande abonnements-factuur incasseren (how to)

In dit artikel lees je hoe je een open factuur t.b.v. van een abonnement met terugwerkende kracht kunt incasseren.

Een abonnee (of lid) kan een incasso-machtiging afgeven voor een factuur die reeds gefactureerd is. Als de debiteur niet zelf het openstaande bedrag gaat overmaken, kun je via deze how-to de factuur alsnog incasseerbaar maken. Hiervoor moet de incasso-afspraak gekoppeld worden aan de factuur gekoppeld worden. Zo lang de factuur niet incasseerbaar is, zal de knop 'Genereer automatische incasso-opdrachten' niets opleveren.

Merk in onderstaande voorbeeld op dat factuur 20200001 niet incasseerbaar is.

Als je een openstaande facturen voor een abonnement alsnog wilt incasseren, doe je het volgende:

Maak incasso-afspraak aan voor abonnement

• Open het betreffende abonnement en klik op 'Abonnement wijzigen'.
  • Maak onder de sectie Finance een Incasso-afspraak aan (1)
  • Selecteer Koppel deze automatische incasso-afspraak aan factuur xxxxx (2)
  • Sla de wijziging op

Genereer automatische incasso-opdrachten

• Ga terug naar Finance > Invoices > Open facturen
  • Klik op Genereer automatische incasso-opdrachten

In onderstaande afbeelding zie je dat factuur 20200001 nu wél incasseerbaar is.

De incasseerbare facturen zijn nu ook terug te vinden onder Finance > Direct Debit, waar je een incasso-batch kunt maken t.b.v. de bank.

Lees verder over Het incassoproces (how-to).