Google Analytics anonimiseren

Sluit een verwerkersovereenkomst af met Google.

Aangezien jij als website-eigenaar de verantwoordelijke bent dien je het amendement voor gegevensverwerking te accepteren

1. Log in bij Google Analytics

2. Ga naar ‘Beheerder’

3. Klik op ‘Accountinstellingen’

4. Onderaan de pagina zie je ‘Aanpassing van de gegevensverwerking’. Klik op de button ‘aanpassing bekijken’. Lees door voor ‘Akkoord’.

5. Druk op ‘Opslaan’

Gegevens delen met Google uitzetten

Standaard deel je je gegevens met Google en staat deze optie ingeschakeld.

1. Log in bij Google Analytics

2. Ga naar ‘Beheerder’

3. Klik op ‘Accountinstellingen’

4. Hier vind je 5 opties om data te delen met Google. Vink deze allemaal uit.

Maak IP-adressen anoniem

We gaan er hierbij vanuit dat je Google Analytics laad met behulp van Google Tag Manager.

1. Log in bij Google Tag Manager

2. Ga naar de ‘Google Analytics: Universal Analytics’ tag

3. Onder ‘Meer instellingen’ ‘Velden die moeten worden ingesteld’ voeg je een nieuw veld toe

4. Veldnaam: ‘anonymizeIp’, waarde: true

Verzamel geen gegevens voor advertentiefuncties

1. Log in bij Google Tag Manager

2. Ga naar de ‘Google Analytics: Universal Analytics’ tag

3. Zet Onder ‘Meer instellingen’ ‘Adverteren’ (Enable Display Advertising Features) op ‘False’

Niet per ongeluk de functie voor User ID's inschakelen

Google biedt de mogelijkheid om surfgedrag van verschillende apparaten en meerdere sessies te koppelen. Dit mag alleen met voorafgaande toestemming van gebruikers.

1. Log in bij Google Analytics

2. Ga naar ‘Beheerder’

3. Ga naar de ‘Property-instellingen’ en dan naar ‘Trackinginfo’

4. Kies nu voor ‘Gebruiker-ID’

5. Zorg dat je niet akkoord gaat met “het Beleid van User ID’s”