Ontdubbelen van relaties

’s Nachts vindt er altijd een aantal checks plaats. O.a. of een lid wat zich via het lidmaatschaps-formulier aangemeld heeft al bekend is in het CRM. Komt een nieuw lid al voor, dan komt deze naar voren bij het ontdubbelen.

Waar vind je de te ontdubbelen relaties?

Je gaat naar CRM → Ontdubbelen → Dubbelen.

Het systeem hangt er door middel van sterren een waarschijnlijkheid aan van wat hoogstwaarschijnlijk een dubbele is.

Hoe werkt het ontdubbelen van relaties?

Achter elke mogelijke dubbele staat wat de overeenkomsten zijn en de verschillen.

Hebben twee mensen hetzelfde adres, e-mailadres en naam, dan is het bijna zeker een dubbele. Is alleen het e-mailadres hetzelfde en de naam is verschillend, dan zou het bijv. om man/vrouw kunnen gaan. Of vader en kind. Dit zijn dan twee verschillende personen.

Is het e-mailadres hetzelfde, maar het adres verschillend, dan zou het om een fout mailadres kunnen gaan bij een van de twee relaties.

Nadat je op het groene vinkje geklikt hebt, kom je in onderstaand scherm terecht. Het systeem komt zelf met voorstellen voor de samenvoeging. Het ene wordt overgenomen van de ene relatie, een ander detail van de andere relatie. Zodat een zoveel mogelijk totaalbeeld ontstaat.

Onderaan heb je drie opties.

1. Als je zeker weet dat je kunt samenvoegen, klik je of op ‘Samenvoegen en terug naar overzicht’,
  2. of als je daarna de relatie wilt bekijken op ‘Samenvoegen en relatie bekijken’.
  3. Twijfel je, dan klik je op ‘Terug naar overzicht’.

Nadat je op een van de twee balken geklikt hebt, verschijnt tenslotte de melding:

Nadat je op het rode kruisje hebt geklikt, verschijnt de volgende melding:

Als de relaties inderdaad uniek zijn klik je op de blauwe balk. Twijfel je, klik dan op Annuleer. De relatie blijft dan nog op ontdubbelen staan.

Nadat je op de blauwe balk geklikt hebt verschijnt bovenaan in het scherm de volgende melding.

Je ziet de datum van samenvoeging, welke twee relaties je samengevoegd hebt en door wie het samengevoegd is.

Omdat er alleen 's nachts naar dubbele relaties wordt gezocht zullen mogelijke dubbelingen van relaties die je vandaag hebt ingevoerd nog niet in de ontdubbellijst tegenkomen. Slaap er een nachtje over, dan kun je ze morgen ontdubbelen.