Menu website inrichten

Vrijwel elke website bevat een menu. Een overzicht van thema's of onderdelen om je bezoeker makkelijk door je site te laten navigeren.

In de praktijk hebben veel sites zelfs meer dan één menu. Het kan zijn dat je in de header van de site twee menu's hebt. En denk bijvoorbeeld eens aan het overzicht in de footer van de site. Ook dat is een menu.

In dit artikel lees je hoe je deze menu's kunt inrichten.

In de Layout van je website is vastgelegd welke menu's er zijn. Om _dit_ te wijzigen heb je een webdesigner nodig die verstand heeft van html en css.

Als je Layout reeds is gemaakt, dan kun je binnen CMS inrichten welke items er in je menu zichtbaar moeten zijn.

In het bovenste item van de boomstructuur van de site, vindt je het menu-beheer terug. Selecteer dit item en klik vervolgens op Menubeheer

Wijzigen en rangschikken menu-onderdelen

Door de Categorie Hoofdmenu (uit ons voorbeeld) in het Menu 'Main menu' te plaatsen, worden de Categoriën en Pagina's onder deze Categorie automatisch onderdeel van je menu.

Door deze Pagina's of Categorieën te wijzigen, rangschikken of te verwijderen, zal je menu er direct anders uitzien.

Als je een pagina op deze plek niet in je menu wilt zien, selecteer je de betreffende pagina en kies je voor 'Verberg voor menu'.