Herinneringen versturen

In dit artikel lees je hoe je het versturen van herinneringen werkt binnen het Procurios Platform.

Hoewel je natuurlijk hoopt dat al je Relaties netjes op tijd jouw factuur betalen, kan het altijd gebeuren dat dit niet op tijd gebeurt. Bijvoorbeeld omdat de de incasso gestorneerd is omdat iemand vergeten is de factuur handmatig te betalen.

Om ervoor te zorgen dat je factuur toch betaald wordt, kun je een herinnering sturen naar de desbetreffende Relaties.

Herinneringen instelling voor het eerste gebruik

Voordat je de eerste keer Herinneringen gebruikt stel je in op welke manier je Herinneringen wilt inzetten. Dit doe je onder Finance > Facturatie > [de betreffende administratie] > Instellingen > algemeen.

Als je de herinneringen per e-mail wilt versturen, vink dan 'E-herinneringen ingeschakeld' aan.

Herinneringen aanmaken

Het proces van herinneren bestaat uit 2 eenvoudige handelingen:

• Ga naar Finance > Invoices > [de betreffende administratie] en dan binnen het onderdeel Herinneringen. Onder de tab 'Te herinneren debiteuren' verschijnen automatisch alle facturen waarvan de vervaldatum is verlopen.
  • Bepaal voor welke facturen je een (nieuwe) herinnering wilt maken. Kijk hiervoor naar de kolom 'Laatste herinnering' en filter op debiteuren d.m.v. de filteropties 'Dagen vervallen' of 'Dagen sinds de vorige herinnering'
  • Klik hier op 'Maak herinneringen' om de herinnering aan te maken.

Herinneringen versturen

Er zijn nu herinneringen aangemaakt die je kunt versturen. Deze verschijnen onder het tab 'Te versturen herinneringen'.

Je kunt de herinneringen eenvoudig versturen d.m.v. de knop 'E-mail .. herinneringen'. Zie je deze knop niet? Dan heb je het vinkje E-herinneringen niet ingesteld bij Instellingen.

Ook kun je de herinneringen individueel downloaden, printen en per post versturen.

Verzonden herinneringen bekijken

De verzonden herinneringen zie onder de zogenoemde tab.