Logingegevens verstrekken aan CRM-relaties (how-to)

In dit artikel is beschreven hoe je er voor kunt zorgen dat Relaties die reeds in je CRM staan een account / login-gegevens kunt verstrekken, zodat ze daarmee kunnen inloggen op je website.

Het inloggen op je website biedt de mogelijkheid om bepaalde content of formulieren aan een specifieke groep bezoekers te tonen.

Toelichting begrippen:

Een website-bezoeker die inlogt op de website noemen we een gebruiker.

Een relatie is iedere persoon, organisatie, werkgroep, afdeling, etc. die je in je CRM is vastgelegd.

Naar je relaties kun je de term Account activeren gebruiken om duidelijk te maken dat ze actie moeten ondernemen om toegang te krijgen tot (een bepaald deel van) je website.

Het proces dat in dit artikel wordt beschreven wordt ondersteunt door een paar producten uit het Procurios Platform:

• CRM - hier zijn de gebruikers als relatie vastgelegd
  • Account & Registration - Hier maak je een profielformulier aan waarmee je de nodige gegevens kunt uitvragen en vastleggen
  • CMS -  Het profielformulier moet binnen de 'look and feel' van je website getoond worden
  • Mailings - om de 'uitverkoren' relaties een mail te sturen met instructies en een gepersonaliseerde link

Maak een profielformulier

Met een profielformulier maak je het mogelijk dat een ingelogde gebruiker gegevens kan aanpassen. In dit geval moet hij een gewenst wachtwoord kiezen om in te kunnen loggen en wordt de relatie 'geactiveerd' als gebruiker.

Lees hier meer over Profiel- of registratieformulier inrichten

Richt een profielformulier in met de volgende instellingen en velden:

Instellingen

• Geef het formulier een herkenbare naam, zoals bijvoorbeeld 'Account activeren'
  • Kies onder 'Alleen zichtbaar voor... Relatietype:' Persoon (want alleen personen kunnen inloggen)

Formuliervelden

• E-mailadres als verplicht veld
  • Wachtwoord als verplicht veld

Aanvullend kun je andere CRM-velden toevoegen. Houd dit echter beperkt, zodat de relatie niet wordt afgeleid van het hoofddoel van dit formulier en wellicht zelfs afhaakt.

Onder 'voorgedefinieerde waarden' selecteer je het veld 'Deze relatie kan inloggen'. Lees hier meer over Metadata of verborgen velden instellen bij een formulier

Maak het profielformulier naar eigen voorkeur af met passende teksten.

Maak een selectie van de relaties die je inloggevens wilt geven

Je moet aangeven welke gebruikers je wilt uitnodigen om hun account te activeren (gebruiker te worden). Dit doe je doormiddel van een relatiefilter waarna je een Selectie van de gevonden relaties maakt. Lees hier over het maken van een selectie.

Controleer het volledige proces nog een keer goed. En dan ben je klaar om de mailing te versturen.

Als iemand zijn account heeft geactiveerd (gebruiker is geworden), dan zegt dat nog niets over wat hij al dan niet mag zien op je website. Dát kun je regelen met Toegangsbeperking instellen op Pagina