Kan ik incasso-opdrachten samenvoegen?

Als er bij een relatie op één moment twee incasso's plaatsvinden, dan is het mogelijk om deze opdrachten met elkaar samen te voegen tot één incasso-opdracht. In dit artikel lees je hoe je dat regelt.

Begrippenlijst

Incasso-opdracht: Dit is een regel in de incasso-batch dat naar de bank wordt gestuurd om te zorgen dat er een incasso gaat plaatsvinden.

Incasso-batch: een verzameling van incasso-opdrachtregels die je op een bepaalde moment naar de bank verzend als bestand.

Incassant: Dit is de entiteit (organisatie) die volgens de bank bevoegd is om incasso's uit te voeren.

Onder de Incassant kun je de optie voor samenvoegen aanzetten.
Als je hiervoor kiest kun je vervolgens kiezen om opdrachten standaard samen te voegen. Als je daar niet voor kiest, krijg je bij het maken van de incasso-batch de keuze of je incasso-opdrachten op dat moment wilt samenvoegen.

De Incassant vind je onder Finance > Direct Debit > Instellingen > Incassant.

Transactieomschrijving

De transactie-omschrijving van een gecombineerde incasso-opdracht zal een samenstelling zijn van de transactie-omschrijvingen van beide incasso-opdrchten. De transactie-omschrijvingen worden achter elkaar gezet, gescheiden met een komma.
Tenzij beide omschrijvingen _exact_ hetzelfde zijn. Dan wordt deze maar eenmaal opgenomen.