Getting Started met de Template Generator

In dit artikel vertellen we hoe je via de Template Generator alle nodige e-mail templates kan genereren. Technische kennis is hierbij niet noodzakelijk. Wel is het handig om te weten wat je ermee kan doen en waar je dit toepast.

Tijdens het inrichten van je Platform moet je op verschillende plekken sjablonen (of templates) instellen. Via de Template Generator kan je de nodige HTML-code genereren voor twee soorten templates, namelijk de System Template en de Mailings Template.

System Template

Via Platform Email Templates Sjablonen kan je een standaard systeemsjabloon toevoegen.

De System Template is het basissjabloon voor de uitgaande mails die via het Procurios Platform worden verstuurd. Een voorbeeld hiervan is een wachtwoord reset mail of wanneer je een nieuw gebruikersaccount aanmaakt.

Instellingen

In de Backend kan je de volgende instellingen beheren:

1. Sjabloon naam
  2. Beschikbaarheid van sjabloon voor andere modules
  3. Afzender van het sjabloon
  4. Eventuele extra ontvangers (kan je leeg laten)
  5. Site (kan je leeg laten)
  6. Taalkeuze
  7. Eventuele vertaling

Layout

Hierna dien je de HTML-code in te voeren voor de opbouw van het sjabloon. De sjabloon-HTML wordt gebruikt om het definitieve bericht op te bouwen als de mailing wordt verzonden. Deze code kan je via de Template Generator laten samenstellen.

In de Template Generator hoef je maar éénmalig de gegevens van jouw organisatie in te vullen. Daarna worden deze gegevens automatisch in jouw browser opgeslagen tot je alle browsergegevens zou wissen of handmatig een reset uitvoert. Handig! Zeker als je in de toekomst iets klein wenst aan te passen.

Mailings Template

Via Mailings Instellingen Lay-outsNieuwe lay-out kan je een mailingssjabloon toevoegen.

Standaard staan er twee in het Procurios Platform.

1. Template zonder opmaak (deze mag je laten staan)
  2. Standaard template (deze mag je bewerken)

Wanneer je een nieuwe mailings template toevoegt of eventueel een oude zou wijzigen, kan je een aantal dingen wijzigen.

1. Sjabloon naam
  2. Beschikbaarheid van het sjabloon
  3. Handmatige bewerking HTML (hier plak je de gegenereerde code in)

Template Generator

De Template Generator kan je hier terugvinden. Zoals je kan zien wordt de pagina in twee gedeeld. Aan de linkerzijde heb je de velden die je dient in te vullen. Deze velden staan onderverdeeld in drie grote blokken.

1. Organization
  2. Color
  3. Footer

Aan de rechterzijde zie je het effect van wat je links hebt ingevuld. Je kunt hier wisselen tussen een aantal weergaves:

1. Preview
  2. Code
  3. Mailings Template
  4. System Template

Door middel van de preview kan je in real-time op de hoogte blijven van alle veranderingen.

Mailing template velden invullen

Aan de linkerzijde vul je de vrije velden zo goed mogelijk in. Belangrijk om te weten is dat je de base url for images juist moet invullen. Dit is de url van jouw platform, bijvoorbeeld: `mijnplatform.procurios.cloud`.

Om afbeeldingen (zoals een logo) te gebruiken in je mailing template, dien je deze eerst te uploaden in de Library. Kopieer vervolgens de sleutellink van deze afbeelding naar de velden waar je een afbeelding  wilt tonen.

Preview / code / soorten templates bekijken

Aan de rechterzijde zie je een aantal tabs waar je op kan klikken.

1. Preview: hier kan je alle wijzigingen in real-time volgen.
  2. Code: je kan hier de HTML-code bekijken en eventueel handmatig wijzigen.
  3. Mailings Template: je kan kiezen of je de code voor de mailings template wil generen.
  4. System Template: je kan kiezen of je de code voor de algemene system template wil generen.
  5. Copy mailing code: via deze button kan je de gewenste code kopiëren.

Zodra je de gewenste code hebt gekopieerd kan je deze plakken in de HTML-editor in de backend van jouw Procurios Platform.

• System Template Locatie: Platform → Email → Templates → Sjablonen
  • Mailings Template Locatie: Mailings → Instellingen → Lay-outs

Heb je meer vragen? Een aanvraag indienen